Vluchtelingen leven in mensonwaardige omstandigheden in tentenkamp in Duinkerke: Dringend nood aan pampers en melk voor baby’s, geen drinkbaar water

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het zijn mensonwaardige omstandigheden waarin de vluchtelingen leven in een tentenkamp in het Franse Duinkerke. Er leven heel wat minderjarige kinderen.

Honderden mensen en gezinnen leven ergens in een tentenkamp tussen de A16, het verlengde van de E40, en een sporenbundel, schrijft Het Laatste Nieuws. Het tentenkamp wordt wekelijks ontruimd door de Franse politie. Ze zetten daarbij pepperspray in om de spullen van de vluchtelingen onbruikbaar te maken.

De bedoeling is om de bewoners van het tentenkamp verder in de bosjes te drijven zodat ze niet gezien worden vanop de snelweg. De vluchtelingen hebben enkel een paar toiletten met losse kraantjes waar ondrinkbaar water uitkomt.

"HET WERK VAN MENSENSMOKKELAARS"
Bij een voedselbedeling schuiven er honderden mensen aan. Onder hen bevinden zich ook nog eens tientallen kinderen, al dan niet onder begeleiding. De politie en de Franse overheid proberen de situatie in kaart te brengen want heel wat van die jongeren verdwijnen van de radar. Ongeveer 10.000 minderjarigen zijn vermist in Europa, wellicht ten prooi gevallen aan een illegaal circuit van mensensmokkelaars- en handelaars. 

“Mensensmokkelaars zien in de lente hun kans schoon om gezinnen te overhalen om de oversteek te maken. In de zomer eindigen die dan hier. Vandaar dat hoge aantal”, luidt het. De toestand in het tentenkamp is problematisch. De jongste kinderen zijn nog maar een paar maanden oud. Er is dan ook dringend nood aan melk en pampers.