Frank Deboosere heeft niet zo’n goede weerkaarten vandaag: “Al een flinke klets regen gevallen en het is ook niet aan de warme kant”

bron: Radio 2
door: PMN
Frank Deboosere heeft al een eerste blik geworpen op de weerkaarten. Op mooi weer moeten we vandaag niet rekenen.

“Het is op en top wisselvallig weer”, zegt weerman Frank Deboosere op Radio 2. “We hebben al een serieuze klets buien gekregen. Die buien kunnen ook onweersbuien worden. Het is niet  aan de warme kant met 21 graden. Voor de natuur laat het regenwater maar komen want het kan nooit genoeg zijn. Het is nog altijd veel te weinig. De buien kunnen het langst standhouden in de Kempen.”

“Morgen krijgen we droog weer met de zon de zijn rol opeist met 23 graden. Woensdag gaan we richting 26 graden en dan donderdag kan het 28 graden worden. In de loop van de namiddag komen er dan meer en meer wolken, eventueel met onweer en regen. Wie het langst van de droogte en de zon wil genieten, moet richting Kempen gaan. Daar blijft de zon nog tot ‘s avonds schijnen.”

“Vrijdag en zaterdag 23 graden en zondag klimmen we weer naar 26 graden. Als het wat warm wordt, koelen we weer af met regen. We beleven nu een typisch Belgische zomer”, besluit Deboosere.