Jambon springt partijgenoot Francken bij: “In het Brusselse Maximiliaanpark wordt de opvang van illegalen gepromoot, dat is onze zwakke plek”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) haalde al uit naar Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en nu doet dat ook zijn partijgenoot Jan Jambon.

Francken zei dat Close opzettelijk niets wilde doen aan de toestand op het Maximiliaanpark. Daar zitten opnieuw honderden migranten. Ook zijn partijgenoot Jan Jambon wil dat er snel actie komt. “Ik kan wettelijk niets doen”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. “Het zijn de burgemeesters die de politie het bevel moeten geven.”

“In Frankrijk voelen gemeenten die opvang voorzien dit in hun portefeuille, bij ons niet. In het Brusselse Maximiliaanpark wordt de opvang van illegalen gepromoot. En dat zorgt voor een zwakke plek in ons beleid om bendes en illegaliteit aan te pakken."

OPROEP
Hij roept de burgemeesters op om samen te werken met de federale regering. "Wij zetten alles op alles om smokkelaars knel te zetten en illegale transmigranten maximaal uit te wijzen. Illegaal is illegaal, dat is het kompas. En ik wil dat in volle samenwerking doen met alle burgemeesters en lokale besturen.” 

“We mogen malafide bendes niet in de kaart spelen door een versnipperd beleid te voeren." Concreet vindt Jambon dat als er kampen ontstaan of de openbare orde verstoord wordt, de lokale besturen krachtig moeten optreden. "We hopen dan ook dat er actie komt in het Maximiliaanpark."