Belgische vrouw verongelukt op vakantie in Spanje nadat ze boodschappen gaat doen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Een 35-jarige vrouw uit Aalst is op vakantie in het Spaanse Calpe om het leven gekomen. Ze verongelukte met haar fiets.

Els Van Goethem botste met haar fiets in een doodlopende straat tegen een electriciteitskast. Op zaterdag 4 augustus waren vader Ronny en zijn vrouw Karine Rubbrecht (58) met de auto naar Calpe vertrokken, aan de Spaanse Costa Blanca. Dochter Els kwam een dag later, maar ze zouden zeker al fietsend er de omgeving gaan verkennen.

VEEL KILOMETERS
Els - een verpleegster - legde 's maandag al 60 kilometer af nadat ze een oud-collega in Benidorm ging bezoeken. Ook dinsdag stonden er fietstochtjes op het programma en zelfs nadat ze op woensdag al samen met haar ouders een bergwandeling van 4,5 uur had gemaakt op de Peñon de Ifach, trok Els er nog op uit met de fiets. "Toen ze terugkwam, gingen we samen eten. Op het terras nam ze nog een selfie. De laatste foto die we van haar hebben."

BOODSCHAPPEN
Daarna ging het helemaal mis. "Wat gaan we vandaag doen, pa?", vroeg Els donderdagochtend. "Ik neem een totale rustdag meiske', heb ik haar geantwoord. Els wilde wel nog gaan fietsen, maar ging eerst boodschappen doen. Eén uur en drie kwartier na haar vertrek beklom ze er een heuvel en begon ze aan de afdaling. 

ONGEVAL
"Wat Els niet wist, was dat de straat 200 meter na de top doodliep. Omdat het zo steil was, haalde ze zo'n 45 kilometer per uur. Op het einde van de straat botste ze tegen een elektriciteitscabine", licht vader Ronny toe in Het Laatste Nieuws. "Een Duitser zag het vanuit zijn hogerop gelegen appartement gebeuren. Negen minuten na het ongeval stond hij bij haar. Hij gaf haar hartmassage. Vierentwintig minuten later kwam de ambulance aan. Maar voor Els kon geen hulp meer baten."

CONCENTRATIEVERLIES
"De dokters denken dat onze dochter haar concentratie verloren had door de warmte - het was 15.15 uur, het heetste moment van de dag - en de vermoeidheid. Vandaag (gisteren, red.) zijn we voor het eerst gaan wandelen om onze zinnen te verzetten. We zien enorm af en hebben ontzettend veel verdriet. Els was onze enige dochter en de enige kleindochter van mijn ouders."