VTM

Erik Van Looy strikt zijn eigen grote baas om deel te nemen aan 'Slimste Mens' en ook de kleinste deelneemster ooit doet mee

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Erik Van Looy heeft wel voor een straffe kandidaat gezorgd voor het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens'. Zo zal zijn eigen grote baas deelnemen.

Voormalig Woestijnvisbaas Wouter Vandenhaute (56) heeft na jaren weigeren uiteindelijk nu toch toegezegd. De gewezen tv-maker en sportjournalist, de man die Woestijnvis uit de grond stampte en tv-helden als Mark Uytterhoeven, Rob Vanoudenhoven, Tom Lenaerts en Bart De Pauw liet schitteren, leek een gedroomde kandidaat voor de populaire quiz. Maar Vandenhaute hield de boot consequent af. Geen deelnames aan zijn eigen tv-shows, heette het. 

Maar sinds dit voorjaar is hij niet langer eigenaar van Woestijnvis. Dat is binnenkort Telenet. Al blijft Vandenhaute wel voorzitter van de raad van bestuur De Vijver Media, de holding boven zenders VIER, VIJF en ZES en Woestijnvis. Een deelname als onafhankelijk voorzitter van De Vijfer Media, kon voor hem wel.

Hij wil maar wat graag Xavier Taveirne opvolgen als 'Slimste Mens', maar hij geeft zichzelf weinig kans wegens te drukke professionele bezigheden.

ANDERE KANDIDATEN
Het Laatste Nieuws deelt ook mee dat Clara Cleymans zal deelnemen. Met haar 1m55 wordt ze zeer waarschijnlijk de kleinste deelneemster ooit. Verder zal ook Peter Van De Veire deelnemen. De radiopresentator van MNM hoopt alvast dat hij een tijdje kan meedraaien.