Minister Ben Weyts (N-VA) ziet het niet zitten dat fietsers op bepaalde plaatsen hun voorrang verliezen: “Dit kan niet door de beugel”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen dagen was discussie ontstaan over de beslissing van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om fietsers niet langer voorrang te verlenen als ze een drukke gewestweg kruisen. Minister Ben Weyts (N-VA) vindt dit geen goed idee.

Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer was het een weloverwogen beslissing. "Het principe wordt al sinds een jaar uitgerold, in samenspraak met het kenniscentrum Fietsberaad. We kiezen hierbij voor uniformiteit omwille van de verkeersveiligheid”, had Anton De Coster van AWV gereageerd.

Vlaams minister Ben Weyts laat vandaag weten dat hij het voorstel ongedaan zal maken. Hij vindt het niet kunnen dat fietsers hun voorrang zouden verliezen. “Ik ben bij terugkomst uit vakantie zelf geschrokken van de interpretatie die men blijkbaar gegeven heeft aan het dienstorder van de leidend ambtenaar van AWV. Die kan voor mij niet door de beugel”, zegt Weyts aan Het Laatste Nieuws. 

"Daar waar fietsers vandaag voorrang hebben, blijven ze die houden. Punt. Ik investeer geen historisch hoge bedragen in nieuwe fietspaden, -bruggen en - tunnels om de fietsers dan mínder belangrijk te maken in het verkeer.”