Belgian Tornado’s winnen tweede gouden medaille: “Ik zag hem instorten, een gebrek aan ervaring”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ons land heeft een tweede gouden medaille beet. Na Nafi Thiam veroverden nu de drie broers Borlée aangevuld met toptalent Jonathan Sacoor gouden op de 4x400 meter.

Coach Jacques Borlée begon met Dylan Borlée als startloper. Hij moest vervolgens de stok doorgeven aan Jonathan Borlée, gevolgd door Jonathan Sacoor, de wereldkampioen bij de juniores. Zilveren medaille Kevin Borlée moest dan proberen de klus definitief te klaren in het voordeel van de Belgen.

Het was nog zwaar voor Kevin Borlée in de laatste rechte lijn, maar hij stelde niet teleur. Met een schitterende tijd van 2’59”47 hebben de Belgian Tornado’s hun tweede gouden medaille in de wacht kunnen slepen.

"Dit was een fantastische week”, aldus slotloper Kevin Borlée aan Het Nieuwsblad. “Ik zag de Spanjaard Bruno Hortelano enorm snel vertrekken. Maar ik heb mijn race gelopen en bleef gefocust en kalm. Na 300 meter zag ik hem instorten, een gebrek aan ervaring heeft hem parten gespeeld.”

Zijn broer Jonathan zat een week geleden nog in zak en as. “Ik slaagde er maar net in om me te kwalificeren voor het EK, en dan nu dit. Wat een speciale week hebben we achter de rug. Veel ploegen hebben hun beste loper eerst ingezet, waardoor het erg druk was op de piste. Dat maakte het erg lastig.”