Weer geweld tegen homo, uitgerekend op Antwerp Pride: “Vuil janet riepen ze en dan trokken ze mijn schouder uit de kom"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voor de tweede keer op een minder dan een week tijd is er weer blind geweld gebruikt tegen homo’s. Dit keer was er een incident op de Antwerp Pride.

Het slachtoffer was Noël, een 39-jarige Antwerpenaar. Het incident vond volgens Het Nieuwsblad vrijdagavond plaats in de nasleep van het feestje Roof of Love. Noel werd toen het slachtoffer van vermoedelijk ‘gay bashing’. 

“Rond halfelf ’s avonds keerde ik terug van het feestje toen ik op de hoek van de Keyserlei plots laf langs achteren werd aangevallen”, zegt hij aan de krant. Er zouden minstens twee aanvallers zijn geweest. “Ze riepen dat ik een vuil janet was en sloegen me tegen de grond”, vertelt hij. “Ik ben in foetushouding op de grond gaan zitten en kon enkel hopen dat het snel voorbij was. Ze probeerden me ook te beroven, maar toen omstanders begonnen te roepen, dropen ze af.”

De gezichten van de homohaters heeft hij niet kunnen zien, maar Noel is wel aan erger ontsnapt. “Ik ben nadien met een ambulance naar het Stuivenbergziekenhuis overgebracht, waar de politie mij zou komen verhoren.” Maar uiteindelijk kwamen er geen agenten opdagen ondanks dat zijn schouder uit de kom lag en hij verschillende schaafwonden heeft. “Ik word eerstdaags uitgenodigd voor een verhoor.”

“Dit zijn de vier dagen van het jaar dat homo’s in Antwerpen nog meer dan anders ongestoord hand in hand kunnen lopen. Zonder schrik om klappen te krijgen. Dat dit net nu gebeurt, is ontoelaatbaar”, besluit Noel.

De politie van Antwerpen is een onderzoek gestart. “De man wordt een van de komende dagen grondig verhoord. Als er sprake is van homofoob geweld, dan wordt daar uiteraard zwaar aan getild.”