Politie arresteert man die dreigende tweet publiceerde over Antwerp Pride: Wapens en verboden messen gevonden

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De politie heeft vrijdag een man aangehouden. Die verstuurde er een dreigende tweet de wereld in naar aanleiding van de Antwerp Pride.

De man had op 8 augustus een antwoord verstuurd op een tweet van de politie over de Antwerp Pride. Het was niet een mis te verstane tweet van de man.

De tweet van de politie kaderde rond het verkeersvrij maken van de evenementenzone. Enerzijds was de tweet van de verdachte discriminerend, maar anderzijds achtte de politie het risico op geweld reëel. Er werd een onderzoek opgestart, vernam Het Nieuwsblad.

Vrijdag kon de politie de identiteit en de woonplaats van de man achterhalen. Er werd meteen overgegaan tot een huiszoeking. De man werd thuis aangetroffen en gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor de tweet. Bij het doorzoeken van zijn kamer werden nog verschillende bezwarende elementen aangetroffen zoals een vlag met een hakenkruis, een boksbeugel en verboden messen.

De man werd bij hem thuis aangehouden door de politie. Het gaat om een man van 21 jaar. Hij verschijnt zondag voor de onderzoeksrechter.