Goed nieuws over kat Sprotje die levend in een snikhete oven werd gelegd: Oekraïner die dit deed mogelijk naar de gevangenis

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Begin juni werd kat Sprotje een kwartier lang levend in een hete oven gelegd door een dierenbeul. Het katje overleefde de aanslag.

Twee maanden later heeft de dierenarts goed nieuws over Sprotje. Hij zal weer helemaal de oude worden. De laatste wonde aan de zwaarverbrande linkerkant van Sprotje onder verdoving gehecht is. "Binnen de twee weken is ze hersteld en mag ze naar het gezin dat haar wil adopteren", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Dierenartsenpraktijk Overleie, de stad Kortrijk en Gaia hebben een strafklacht ingediend tegen de dader, Oekraïner A.P. De man riskeert een celstraf van zes maanden, een boete van 16.000 euro en een levenslang verbod op het houden van dieren.

Een crowdfunding werd opgestart om de medische kosten van Sprotje te betalen. Die bracht 15.000 euro op, veel meer dan nodig was. Het meerendeel van het bedrag zal overgemaakt worden aan allerlei goede doelen.

Tags sprotje