Terwijl Ellen rouwt aan het graf van haar man, steelt dief haar handtas uit de auto

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De 36-jarige Ellen Uvyn uit Melle bracht een bezoek aan het graf van haar overleden man. Terwijl ze aan het rouwen was werd haar handtas uit de auto gestolen.

Samen met haar 10-jarige dochter Ilana en twee nichtjes bezochten ze het graf van haar overleden man. “Ik kwam met de kinderen bloemetjes zetten aan het graf van mijn man Patrick voor zijn verjaardag”, vertelt Ellen aan Het Laatste Nieuws. “We namen onze tijd, de wagen stond op enkele meters van ons. Met de hitte had ik de ramen wat opengezet, maar de auto was op slot.”

FOTO'S
Terwijl ze aan het graf stonden drong een dief haar wagen binnen en greep haar handtas. We stonden er vlakbij, toch hebben we niets gezien of gehoord. Wat voor mens ben je als je mensen op het kerkhof besteelt? Zo iemand noem ik geen mens.”

In haar handtas zaten Ellen haar gsm’s en portefeuille. “Op die gsm’s staan van foto’s van ons gezin. Die ben ik nu kwijt”, zegt Ellen. “Ook de foto’s van mijn broer in mijn portefeuille zijn weg. De enige die ik van hem heb.”

Dat Ellen haar geld kwijt is, maakt haar niet uit. Maar de foto’s zou ze wel graag terughebben. “Hopelijk toont de dader berouw”, zegt ze. “Toen we merkten dat mijn handtas gestolen was, hebben we nog samen met de medewerkers van de Groendienst het hele kerkhof doorzocht, maar zonder resultaat.”

NIET DE EERSTE KEER
Het is niet de eerste keer dat Ellen en haar dochter Ilana slachtoffer zijn. “Ik had een kunstwerkje - een boompje - gemaakt voor mijn papa”, zegt Ilana. “Het had een plekje gekregen bij zijn graf. Toen we later teruggingen, was het verdwenen. Mijn grootmoeder heeft het verderop in de struiken gevonden.”

Er is aan het kerkhof een diefstallenplaag. Er werden ook al verschillende fietsen gestolen. De politie zet extra patrouilles in.