Bezoekers van World Dog Show, de grootste hondenshow ter wereld, laten hun eigen hond achter in snikhete auto: Politie moet zes honden bevrijden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay/Google Maps
In de Amsterdamse evenementenhal RAI vindt momenteel de World Dog Show plaats. De politie ontdekte op aanwijzing van de medewerkers van de World Dog Show verschillende honden die opgesloten waren in de auto.

De auto’s stonden op parkeerterreinen rondom de RAI en in parkeergarages. De zomerse hitte mag dan al wel gedaan zijn, toch blijft het in de parkeergarage nog steeds zo’n 25 tot 30 graden. In de auto kan de temperatuur al snel oplopen tot meer dan 40 graden.

De Amsterdamse politie heeft gisteren maar liefst 6 autoruiten moeten inslaan om opgesloten honden te bevrijden. Drie eigenaars van de honden hebben een boete van 750 euro gekregen, schrijft Het Laatste Nieuws. De andere drie kregen een “ernstige waarschuwing”.

Een woordvoerder van de hondenshow is niet te spreken over wat er gebeurde. Hij vindt het schandalig dat mensen hun hond zomaar alleen in de auto achterlaten. “Mensen kunnen niet zeggen: ik heb niets gezien, ik heb niets geweten. Ik kan er met mijn verstand niet bij. Als het uitgangspunt is dat je van honden houdt, hoe krijg je het dan toch voor elkaar je hond in de auto te laten?”