Speciale eenheden van de politie verhinderen spectaculaire bankoverval in Elsene

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De speciale eenheden van de politie hebben een spectaculaire bankoverval in Elsene kunnen verhinderen. De feiten dateren al van eerder deze week.

De speciale eenheden stonden de overvallers op te wachten. Ze konden hen inrekenen nog voor de bankoverval plaats zou vinden. Vier mannen, allemaal vijftigplussers, werden aangehouden.

Denis Goeman van het Brussels parket zegt aan VRTNWS dat de aanval zorgvuldig gepland was. "Maar de overvallers werden geklist net voor ze tot actie zouden overgaan. Enkele minuten daarna kwam de eerste werknemer toe."

De arrestaties zijn het resultaat van een onderzoek naar de verdachten. De bende zou driest te werk zijn gegaan. Dat blijkt uit wat bij de twee oudste overvallers gevonden is. "Twee gestolen voertuigen, een vuurwapen, een  granaat, een ontsteker voor springstoffen, munitie, kogelwerende vesten, politie-uniformen en spanstrips om eventuele slachtoffers te boeien." 

AANGEHOUDEN
De derde verdachte zat op dat moment in een hoogspanningscabine op de parking van de bank. "Hij was bezig met voorbereidingen uit te voeren om de elektriciteit in de onmiddellijke omgeving uit te zetten." De vierde man stond op de uitkijk.

De vier zijn aangehouden en verschijnen na het weekend voor de raadkamer. Ze hebben ook al verklaringen afgelegd, maar daar wil het parket niets over kwijt.

Tags elsene