VTM

Karen Damen waarschuwt iedereen: “Mijn naam wordt misbruikt en daardoor hebben al verschillende mensen geld verloren”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Verschillende mensen kregen de voorbije dagen op Facebook een bericht van Karen Damen. Ze bood er VIP-tickets aan.

Mensen die dit bericht nog zouden krijgen, kunnen dit beter negeren. Het gaat om een fake-account. “Hallo vrienden, om je te laten zien dat ik van je hou, heb ik een grote verrassing voor je.” Zo begon het bericht dat men verstuurde.

Het bericht, verstuurd vanuit een profiel dat op dat van Karen lijkt, biedt vervolgens met veel emojihartjes VIP-tickets aan voor het volgende optreden van de zangeres aan mensen die reageren met ‘ik wil’.

Het gaat hier wel om een nepprofiel. “Ik kreeg de afgelopen dagen van verschillende mensen de boodschap dat er een vals profiel van mij bestond. Meestal trek ik me daar weinig van aan, maar dit keer ziet het er heel echt uit”, citeert Het Laatste Nieuws de zangeres bij Joe. 

“Die persoon vraagt dan om persoonlijke gegevens, en verschillende mensen hebben dat gedaan en zijn nu al geld kwijt”, aldus de zangeres. “Het gaat om bedragen van rond de 40 euro. Pure oplichterij!” Karen raadt aan wie zo’n bericht krijgt dit meteen te rapporteren aan Facebook.

De persoon in kwestie verstuurt niet alleen dergelijke berichten uit naam van Karen, maar ook uit naam van Regi. “Regi heeft dat denk ik al vijf keer voorgehad. Hij rapporteert dan dat profiel, maar dan wordt dat gewoon verwijderd en de dag erna staat er een ander online”, reageert Karen.

Zij dient wel een klacht in bij de politie. De afdeling cybercrime van de federale politie opende ook een onderzoek. “Dat is een zeer zware overtreding. 40 euro is misschien niet veel, maar als 1.000 mensen dat doen heeft die man wel al 40.000 euro opgehaald, en dat onder mijn naam. Ik vind dit écht niet oké. Er staan trouwens ook schrijffouten in en daar kan ik al helemaal niet goed tegen.”