UPDATE - Onweer trekt weg, grootste gevaar is geweken

bron: Het Laatste Nieuws/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Weerstation Pajottenland/Twitter
Vanmiddag trok er een onweerszone over ons land. Die onweerszone verlaat intussen weer het land.

Het grootste gevaar is nu wel geweken. Lokaal blijft er hier en daar wel een regen - of onweersbui mogelijk. Het KMI laat weten dat er geen grote problemen meer worden verwacht.

In Kuringen, bij Hasselt, barstte omstreeks 13 uur een onweer los. Het zorgde dat onder meer in Hasselt straten onder water liepen. Omstreeks 13.20 uur was het onweer alweer gedaan, schrijft Het Laatste Nieuws.

Er worden neerslaghoeveelheden verwacht die in sommige streken de 20 liter/m² zullen overschrijden. De kans bestaat ook dat het onweer schade zal aanrichten. “Hou ramen en deuren gesloten en haal tuinmeubelen of andere losse objecten naar binnen of zet ze goed vast”, zo waarschuwt de politiezone Balen-Dessel-Mol. “Parkeer je auto op een veilige plek: uit de wind en uit de buurt van bomen en schuttingen.”

Ook vandaag is het noodnummer 1722 actief. Hier kan je terecht voor de waterschade of schade veroorzaakt door de wind. Noodnummer 112 gebruik je voor levensbedreigende stiuaties.

PARKPOP
Parkpop in Mechelen is afgelast. Het optreden van Pardon Service gaat niet door. "Jammer, maar veiligheid gaat voor", luidt het.

Overal in Vlaanderen zijn parken en bossen afgesloten. Het Ter Kamerenbos in Brussel is afgesloten tot morgenmiddag 12 uur. En ook de parken en kerkhoven in de hoofdstad zijn afgesloten.

Ook in Leuven zijn alle parken dicht. In de provincie Antwerpen zijn alle provinciale domeinen afgesloten.

STRANDBARS OOSTENDE
In Oostende gaan de strandbars vroeger dicht. "Vooral tussen 17.00 en 19.00 uur en van 21.00 uur tot middernacht kan de wind aanwakkeren tot 90 km/uur. Maak dus zeker loshangende voorwerpen vast in je tuin of op terras. Uit voorzorg worden de strekdammen afgesloten en ook de Beach Bars sluiten uitzonderlijk de deuren vanaf 17.00 uur. Vanaf vanmiddag wordt ook het noodnummer 1722 (voor niet dringende interventies) geactiveerd", klinkt het.

Tags vlaanderen