Drie pedofielen publiekelijk doodgeschoten en opgehangen nadat ze jongetje van 10 jaar hadden vermoord

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
Drie pedofielen zijn gisteren in Jemen publiekelijk opgehangen en doodgeschoten. Ze kregen die straf nadat ze een jongen van 10 vermoord hadden.

Het zijn gruwelijke foto’s van de pedofielen. Ze werden geboeid en moesten met hun gezicht naar beneden liggen. Daarna werden ze doodgeschoten met vijf kogels in het hart.

De drie werden daarna aan een kraan gehangen zodat de hele stad ze kon zien. De overheid wil op die manier anderen waarschuwen die gelijkaardige plannen zouden hebben.

Jemen ligt in het zuiden van Saoedi-Arabië en de doodstraf is er nog van toepassing. Die wordt gebruikt bij zware misdrijven zoals moord, verkrachting en terrorisme. Al kan de doodstraf er in theorie ook nog gebruikt worden voor misdaden tegen Sharia. Dan kan in principe iemand die overspel pleegt of in de prostitutie zit ook de doodstraf krijgen.

Alle doodstraffen worden uitgevoerd door middel van steniging, ophanging of zelfs onthoofding. Gisteren werd er in Saoedi-Arabië nog een man geëxecuteerd en gekruisigd omdat hij een vrouw had neergestoken.

Tags jemen