Frank Deboosere waarschuwt voor donderdagnamiddag: "Stevig onweer te vergelijken met vannacht"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De grote hitte zijn we nu waarschijnlijk echt wel kwijt. Het is nu uitkijken voor onweders. Afgelopen nacht richtte die al heel wat schade aan in het ganse land.

"De kust is aan het ergste onweer ontsnapt", merkt Frank Deboosere op bij Radio 2. "De gevallen regen is niet genoeg om de droogte weg te spoelen. De rukwinden hebben voor schade gezorgd afgelopen nacht. Vanmiddag gaat de zon er meer en meer doorkomen. En je kan terug ademenen want er is terug lucht. Het wordt 25 à 26 graden in het binnenland. Aan de kust zo'n 23 graden."

"Morgen komen er wolken vanuit zuiden die zijn geladen met buien, onweer en veel regen. Het begint in de provincie Luxemburg en in de namiddag in Vlaanderen. Het wordt een herhaling van de vorige nacht. Morgennamiddag gaat het opnieuw stevig onweren en stormen."

"Vrijdag is een overwegend droge dag, noem het een overgangsdag. We halen 23 graden. Zaterdag blijft het droog met 24 graden. Het betere zomerweer dan. Zondag is er veel zon met lokaal weer 29 graden. Volgende week is het lichtwisselvallig met 25 graden. Het wordt over het algemeen mooi zomerweer, behalve op donderdag."