Chauffeur van Audi doet levensgevaarlijke dingen op N42: "Dit had verkeerd kunnen aflopen"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Het Nieuwsblad
Op de N42 tussen Zottegem en Wetteren maakte eerder deze week een Audi het wel erg bont. Op beelden van de dashcam van een andere auto zie je hoe de Audi tot drie keer toe maar net een frontale botsing kan vermijden.

De chauffeur die de beelden maakte bezorgde die aan de redactie van Het Nieuwsblad. “Ik had gedaan met werken en was op weg naar huis toen ik de wagen opmerkte”, zegt hij. “In totaal heb ik tien minuten achter de Audi gereden. Ik heb geen idee of de bestuurder een lange sms aan het typen was of stomdronken achter het stuur kroop.”

De bestuurder van de Audi wekte de aandacht door meermaals over de volle lijn aan de rechterkant te rijden. Daarna kon hij tot drie keer toe een frontale botsing vermijden. “Bij de eerste keer kon het al verkeerd aflopen, en na het tweede voorval dacht ik eraan om een beetje afstand te houden”, luidt het nog bij de chauffeur.

Bij het derde voorval kon een bestuurder van een witte bestelwagen nog net uitwijken. Anders had het sowieso tot een stevige botsing gekomen.