VTM

Financieel expert doet ontdekking over Koeken Troef, het productiehuis van Bart De Pauw: “Belooft allemaal niet veel goeds”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Pauw is geen zaakvoerder meer van Koeken Troef!, maar achter de schermen heeft hij nog steeds de touwtjes in handen. Door de hele heisa omtrent grensoverschrijdend gedrag van De Pauw, gaat het ook niet zo goed met zijn bedrijf.

Financieel expert Thierry Debels bekeek voor TV-Familie de zakencijfers van het productiehuis. Nadat hele heisa losbrak nam De Pauw ontslag als zaakvoerder van Koeken Troef! “In theorie is dat zo, ja", zegt Debels. "Want officieel is Bart dan wel geen zaakvoerder meer, hij blíjft de hoofdaandeelhouder. Ja, hij heeft de touwtjes sowieso nog stevig in handen.”

“De VRT zette eind vorig jaar de samenwerking met De Pauw stop. Maar eigenlijk nam de winst van Koeken Troef! in dat jaar al serieus af”, weet Thierry Debels. "In 2016 maakten ze 100.000 euro winst, terwijl dat vorig jaar nog maar 40.000 euro was. Een serieuze daling, dus. Al was 2016 wel een echt tópjaar voor Koeken Troef! De recente cijfers liggen in de lijn met die van voorgaande jaren.”

MINDER GEZOND
“Een productiehuis krijgt op voorhand bestellingen om programma’s maken’, aldus nog Debels. “In 2016 was dat voor Koeken Troef! alles samen goed voor 2,5 miljoen euro. Vorig jaar viel dat bedrag terug tot 900.000 euro. En dit jaar ziet ’t er ook niet goed uit. Want de vooruitbetalingen zijn een indicatie voor de nabije toekomst. Al blijft het vermogen van de firma wel stijgen.”

Debels merkt ook op dat er minder mensen werken dan voorheen. “Ook dat geeft aan dat het bedrijf helaas minder gezond is in vergelijking met het grandioze jaar 2016. En veel nieuwe programma’s staan er niet op de planning.”