In Waals dorpje Vielsalm breekt er paniek door scouts van Turnhout: Medisch interventieplan afgekondigd

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In het Waalse dorpje Vielsalm was er even paniek uitgebroken. Vijftien Vlaamse scouts hadden brandwonden opgelopen tussen de benen.

De hulpdiensten van de gemeente Vielsalm kregen rond 19.30 uur gisteravond een eerste melding. In de buurt logeerde de scouts van Turnhout. Die hadden de hulpdiensten gebeld nadat vijftien van de dertig jongeren over pijn kloegen, vernam Het Laatste Nieuws.

De gemeente kondigde meteen het medisch interventieplan af. Er werden verschillende ambulances, een mug-dienst en een paramedisch interventieteam ter plaatse gestuurd. De spoedarts onderzocht de verwondingen en stelde vast dat ze nog meevielen.

De jongeren hadden eerstegraadsbrandwonden opgelopen tussen de benen en aan de geslachtsorganen. Ze werden ter plaatse verzorgd en moesten niet naar het ziekenhuis. 

Ook de burgemeester van Vielsalm, Elie Deblire, kwam een kijkje nemen. Zij wist te vertellen dat de scouts in de namiddag waterspelletjes georganiseerd hadden. Tijdens de spelletjes gleden de jongeren op een zeil met zwarte zeep, wat vermoedelijk de brandwonden veroorzaakte. Het kamp gaat gewoon door nu, zoals gepland was.