Familie bijzonder ongerust over Gert-Jan Dobbelare: Die keerde niet meer terug na een rondreis door Europa

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Gert-Jan Dobbelaere (23) zou vorige week terugkeren naar België na een rondreis in Europa. Zo was hij klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven, maar Gert-Jan keerde niet terug.

Broer Steven lanceerde maandagavond via Facebook een oproep. "Dierbare vrienden van Gert-Jan Dobbelaere, heeft iemand van jullie mijn broer nog gehoord? En heeft hij jullie nog iéts verteld over zijn reisplannen die nog moesten volgen?”

Gert-Jan had op 31 juli naar huis moeten komen. De Zaventemse student had zelfs een al een sollicitatiegeprek gepland. Niemand die kan verklaren waarom hij in laatste instantie zijn reisplannen nog gewijzigd zou hebben. 

KROATIË
Op 27 juli liet hij voor het laatst iets weten, vanuit de Kroatische havenstad Dubrovnik. Daarna werd het stil. “Sinds 27 juli hebben we niets meer van hem gehoord”, zegt broer Steven. “Twee dagen later zou hij wel nog in Sarajevo gezien zijn ( de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, nvdr.). Maar sindsdien ontbreekt elk spoor. Zijn gsm staat nu ook permanent uit, laat de politie ons weten", licht Steven toe in Het Nieuwsblad.

Dat hij niets van zich laat horen is volgens de familie niet van Gert-Jan zijn gewoonte. “Een wandeling in de bergen zou hij wel doen, maar echt het gevaar opzoeken? Nee, dat is helemaal niets voor hem”, luidt het.

AANKNOPINGSPUNTEN
De Cel Vermiste Personen helpt intussen mee zoeken naar de vermiste twintiger. “Maar het probleem is dat het moeilijker is om iemand in het buitenland te traceren dan in België. Zeker omdat Gert-Jan rondreist van land naar land. Het gaat voor ons trager om in al die landen de nodige info te bekomen. Maar we weten dat hij hier en daar is geweest, dus we hebben wel aanknopingspunten”, klinkt het.

TEKEN VAN LEVEN
Ze hopen dat Gert-Jan snel iets van zich laat horen of een ander teken van leven geeft. De speurders houden vanaf nu rekening met elk mogelijk scenario. “Dat hij plots niet meer antwoordt, kan natuurlijk veel oorzaken hebben. Mogelijk heeft hij geen ontvangst meer, of is zijn gsm kapot, of is hij zelfs in de gevangenis beland.”