Steve Tielens drie dagen in de drank gevlogen: “Het knaagt dat ik geen laatste keer dag heb kunnen zeggen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Charmezanger Steve Tielens (47) verloor in juni zijn vader. De vader van Steve kampte met een zware drankverslaving.

Vader Staf gleed steeds verder weg in zijn drankverslaving. Twee maanden geleden is hij door de alcohol op 69-jarige leeftijd gestorven. “Ik groeide op in Terhagen, een deelgemeente van Rumst”, vertelt Steve in Dag  Allemaal.

DRANK
“Als ik als kind van school kwam, was mama er altijd. Papa zelden of nooit. Die was aan het werk. Ja, en na zijn werk zat hij altijd op café, dikwijls tot een stuk in de nacht. Hij was een stielman en kon behangen als geen ander, maar door zijn drankprobleem bleef hij nooit lang bij hetzelfde bedrijf aan de slag.”

MOEDER
“Mijn moeder had het daar uiteraard moeilijk mee. Toch gaf ze mij en m’n broer altijd de warmte die we nodig hadden. Toen ik negen was, scheidden mijn ouders. Twee jaar later werd ze verliefd op een andere man, die ook Staf heette. Samen runden ze een café in Rumst.”

GEEN AFSCHEID
In juni overleed Steve zijn vader. “Toen ik het nieuws vernam, ben ik zelf drie dagen in de drank gevlogen. Het wringt dat ik geen afscheid heb kunnen nemen. Ik had dan wel afstand van pa genomen, maar ik had hem toch graag een laatste keer dag gezegd. Ik ben geen beest, hé.”

BEGRAFENIS
“Nee, ik ben niet naar zijn begrafenis geweest. Ik heb afstand van z’n erfenis en schulden gedaan. Ik kwam eerder al eens in de problemen met het OCMW omdat ik mijn vader één keer was gaan opzoeken in het rusthuis waar hij verbleef. Ik vond het dus verstandiger om niet naar zijn begrafenis te gaan.”