Voorbijgangers zien opgesloten hond puffen en braken in snikhete auto en slagen de ruit in: “Eigenaars waren boos omdat hun raam stuk was”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Voorbijgangers hebben het leven van een hond gered. Ze konden hem bevrijden uit een snikhete auto.

De feiten deden zich vorige zondag voor in het Engelse Frensham, de temperatuur liep daar op tot 35 graden. Terwijl het koppel met hun kindje aan het zonnen was, zat de hond opgesloten in de hete auto. Alleen het raam stond op een kier om de Franse Bulldog wat lucht te geven, schrijft Het Laatste Nieuws.

Voorbijgangers merkten op hoe de hond zwaar aan het puffen en aan het braken was. Ze probeerden hem eerst wat te verkoelen met water, maar na een uur konden ze het niet meer aanzien en sloegen de raam van de auto stuk met een hamer.

BOOS
Drie uur later kwamen de baasjes opdagen en waren niet te spreken over wat er gebeurde. Zij vonden hun reactie zwaar overdreven. “De hond moest naar buiten”, zegt een dame die de bevrijdingsactie kon filmen. Het was een gezamenlijke beslissing om de hond op deze manier te bevrijden.”

“Zelfs in de schaduw bleef de hond ziek. In totaal zijn ze zeker vier uur lang weggebleven. Maar het lot van hun hond interesseerde hen niet, enkel de schade aan hun wagen vonden ze belangrijk. In plaats van hun bedankje, kregen we heel wat verwijten naar ons hoofd geslingerd.