Emotioneel afscheid van 13-jarige Maithili Vanhille: "Waarom? Waarom? Altijd dezelfde vraag die ik mezelf stel"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Vandaag namen vrienden, familie en kennissen afscheid van de 13-jarige Maithili Vanhille. Ze stierf vorige week aan een erg agressieve vorm van hersenstamtumor.

Het werd een emotionele plechtigheid. “Veel te vroeg hebben we afscheid moeten nemen. Waarom? Waarom? Die vraag zal ons altijd blijven achtervolgen”, citeert Het Laatste Nieuws, mama Stefanie Rotsaert. 

"Dertien jaar geleden was ons geluk compleet. Een koningswens. Vandaag moeten we veel te vroeg afscheid van je nemen", gaat moeder Stefanie verder. "We missen je nu al zo hard. Je schaterlach, je deugnieterij, je spontaniteit, je knuffeltjes en je stemmetje. Hoe vaak hebben we je niet gevraagd om heel even te zwijgen? Maar wat zouden we er nu niet voor over hebben om je nog heel even te horen. De hondjes en de katjes zoeken jou thuis. Net zoals jij gevochten hebt zullen wij nu proberen om sterk te zijn. We zullen je nooit vergeten, je zit voor altijd in ons hart. Voor altijd kleine zus, voor altijd prinses, voor altijd klein sprotje.”

Verschillende keren tijdens de plechtigheid werd ook Maithili haar strijdlust en moed geprezen. In totaal kwamen er een duizendtal mensen een laatste groet brengen aan het meisje.Na afloop kregen alle aanwezigen een suikerwafeltje mee, het koekje waar Maithili zo van hield.