UPDATE - Vader zag zijn eigen zoon verdrinken aan Paalse Plas in Beringen

bron: VTM-Nieuws/Het Nieuwsblad
door: PMN
In de Paalse Plas in Beringen is gisteravond een jongen verdronken. Dat meldt VTM-Nieuws. Het nieuws werd bevestigd door burgemeester Maurice Webers (sp.a).

Een 19-jarige jongen van Afghaanse afkomst uit Tessenderlo raakte rond 21 uur om nog onduidelijke reden in moeilijkheden. Zijn familie sloeg alarm.

De hulpdiensten uit Beringen en Tessenderlo kwamen ter plaatse. Na een halfuur werd de jongen teruggevonden.

Hij werd meteen gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar hij is uiteindelijk toch bezweken aan zijn verwondingen.

RODE VLAG
Schepen Dave Schops (SP.A) bevoegd voor vrije tijd, was gisteren ter plaatse. “Het is gebeurd rond 21 uur. Op dat moment hing de rode vlag al twee uur uit. Aan de plas zijn er redders tussen 12 uur en 19 uur. Daarna hangen we de rode vlag uit om aan te geven: verboden te zwemmen", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Toch waren er gisteren rond 21 uur nog mensen in het water. Ook de 19-jarige jongen, die daar was met zijn familie, ging nog even zwemmen. “Plots zag de vader vanop de kant zijn zoon ondergaan”, vertelt schepen Dave Schops. “De vader is meteen naar de strandkantine gerend waar een kelner de hulpdiensten belde, die zeer snel ter plaatse waren.”

“We weten nog niet wat er juist is gebeurd. Een jongen van negentien die plots ondergaat, dat is vreemd. Werd hij plots onwel, was er iets medisch? We weten het nog niet”, gaat Schops verder. “We weten wel dat de Paalse Plas vervaarlijk veilig kan lijken maar er zijn wel onderstromen die de zwemmers kunnen meesleuren. Daarom zijn er tijdens de officiële openingsuren altijd redders. Zij hebben hun handen vol om de zwemzone in het oog te houden. Als er dan toch - het gebeurt vaak - waaghalzen per se aan de andere kant van plas willen gaan zwemmen, dan is dat op eigen risico. De redders blijven aan het strand.”