UPDATE - Twee daders opgepakt die homokoppel aanvielen in Gent, koppel werd eerder ook al eens aangevallen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Maandagnamiddag liep het goed mis voor een homokoppel uit Gent. Ze werden in Scandinaviëstraat aangevallen met een ijzeren staaf.

De mannen werden op een gruwelijke manier aangevallen door de bovenburen. Eén van de mannen kreeg keiharde klop op zijn hoofd. Ook zijn man werd tegen de grond gewerkt, kwam Het Laatste Nieuws te weten.

De twee mannen werden meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen heeft twee gebroken ruggenwervels en moet in het ziekenhuis blijven. 

FIETSSLOT
De lokale politie legt uit wat er precies gebeurd is vanmiddag. “Er ontstond een dispuut op de parking naast het gebouw in de Scandinaviëstraat”, reageert de lokale politie op het voorval. “Een vrouw zocht daar de confrontatie met een van de slachtoffers die in de auto zat. Ze spuwde naar hem, waarop hij uitstapte. De man kreeg een vijftal slagen in het aangezicht. Daarop wilde de man van het slachtoffer tussenbeide komen en ter verdediging nam hij een soort van fietsslot mee. Het ging echter pas echt mis toen de mannelijke partner van de agressieve vrouw het slot kon bemachtigen, waarna hij hen allebei lelijk toetakelde.” 

DADERS
De politie zegt ook nog dat dit een duidelijk geval is van 'gaybashing'. "De twee slachtoffers kregen verschillende verwensingen naar het hoofd geslingerd die te maken hadden met hun geaardheid.”

Ze konden intussen twee verdachten identificeren en arresteren. Het gaat om de bovenburen van het koppel. Ze zullen dinsdagnamiddag voor de onderzoekersrechter moeten verschijnen.

BLAUW OOG
Het is niet de eerste keer dat het koppel af te rekenen krijgt met homohaat vanwege hun buren. Anderhalve maand geleden kreeg een van hen zelfs klappen, en moest hij dagenlang met een blauw oog naar het werk.

Tags gent