Ex-wielrenner Jan Ullrich afgelopen weekend opgepakt door de politie

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Jan Ullrich is dit weekend aangehouden door de Spaanse politie. Dat gebeurde nadat hij het feestje van buren kwam verpesten.

Ullrich heeft een huis op Mallorca en is daar bevriend met Til Schweiger, een bekende Duitse acteur-regisseur. Toen Ullrich merkte dat hij niet was uitgenodigd op het feestje trok hij naar zijn buurman en raakte betrokken bij een vechtpartij.

“Ik riep maar niemand hoorde mij en dus heb ik het terrein betreden”, reageert Ullrich in Bild. “Er was iemand in de tuin, een medewerker van Til. Die was al een tijdje aan het drinken geweest en wilde mij overvallen. Er was wat verbaal geweld, ook met Til, en mogelijk een tikje op een schouder. Maar plots werd ik door die medewerker met een karatetrap aangevallen. Ik kon hem ontwijken maar viel op mijn elleboog. Toen kwam de politie.”

Ullrich moet nu minstens 50 meter uit de buurt van zijn buurman blijven. “Ik heb mijn tuinman een lijn laten trekken op het gras zodat ik weet tot waar ik mag komen. Ik wil mijn excuses aanbieden maar ik wil er zelf ook van Til. Drugs? Ik heb dingen genomen in mijn leven waarvan ik spijt heb, maar ik ben niet verslaafd. Ik ga wel in therapie gaan. Voor mijn kinderen”."