Familie van verongelukte motorrijder neemt 19-jarige bestuurster niets kwalijk: "Dit draagt ze de rest van haar leven met zich mee"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De 36-jarige Koen Messiaen is zaterdagochtend gestorven na een motorongeval in Loppem. Hij botste op een personenwagen die linksaf wou slaan en was op slag dood.

Het parket onderzoekt de zaak. Het onderzoek moet uitsluitsel geven of er bij het ongeval sprake is van overdreven snelheid en of de bestuurster van de wagen haar richtingaanwijzer gebruikte.

Bij de familie van het slachtoffer komt het nieuws aan als een mokerslag. "Koen had een hart van goud. Zijn dood doet enorm veel pijn", zegt vader Luc Messiaen aan Het Laatste Nieuws. Zijn zoon had nochtans ervaring zat. Hij reed al tien jaar met de moto en had sinds kort een nieuwe. Ook daar had hij in twee weken tijd al 1.000 kilometer mee gereden.

De nabestaanden nemen de 19-jarige bestuurster niets kwalijk. "Wat de omstandigheden waren: ook voor haar is dit vreselijk. Ze zal het ongeval voor de rest van haar leven met zich meedragen. Haat of wrok voelen we zeker niet", zegt vader Luc.