‘Twee doden gevallen dit jaar op Tomorrowland’

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn sterke geruchten dat er dit jaar twee doden zijn gevallen op Tomorrowland. Dat meldt VRTNWS.

Tijdens het muziekfestival in Boom zouden twee vrouwen naar het ziekenhuis zijn afgevoerd wegens drugsmisbruik. Enkele dagen later zouden ze overleden zijn in het UZ Antwerpen.

Het eerste slachtoffer bezocht Tomorrowland tijdens het eerste weekend. Dat was in het weekend tussen vrijdag 20 en zondag 22 juli. Ze stierf een week later. Een tweede vrouw was in het tweede weekend van de partij op het festival. Ook zij stierf enkele dagen later. In één van de gevallen zou het gaan om xtc-gebruik. Het zou telkens om buitenlandse vrouwen gaan.

Maar er is niemand die het nieuws kan of wil bevestigen. Het UZ Antwerpen zegt gebonden te zijn aan het medisch beroepsgeheim. De politie van Antwerpen zegt geen melding te hebben gekregen van één of meerdere verdachte overlijdens en ook op Tomorrowland zegt men niet van niets te weten. “We werden tot op heden niet in kennis gesteld door familie of overheid over een mogelijk overlijden van personen die ons festival zouden bezocht hebben. Mocht dit wel het geval zijn, gaan onze gedachten uit naar hun naasten en hopen we dat ze dit verlies in alle rust en sereniteit kunnen verwerken."

De VRT blijft er wel van overtuigd dat de twee vrouwen gestorven zijn. “Het is ons bevestigd door twee onafhankelijke bronnen”, luidt het daar.