UPDATE - File op E40 komt er na achtervolging van politie die een autodief op de hielen zaten

bron: Het Laatste Nieuws/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanavond was er een bizar verkeersongeval op de E40 in Oostkamp. Het ongeval gebeurde na een achtervolging van de politie.

De man die op de hielen werd gezeten door de politie reed zich vast in de file. Hij besloot dan om de gestolen wagen achter te laten en te voet verder te vluchten. De man werd aangereden door een auto tijdens zijn vlucht.

Eerder had de 25-jarige Marokkaan een Opel Meriva gestolen in Bredene. Hij viel in Westkerke vermoedelijk zonder brandstof. Hij stapte naar het tankstation verderop en haalde een bidon brandstof. Toen hij de tank had bijgevuld, merkte een motard van de politie hem op.

Die maande de dief aan om hem te volgen tot aan het politiekantoor in Jabbeke. Dat deed hij ook maar in plaats van af te slaan naar het politiekantoor draaide hij richting snelweg. In Oostkamp kwam hij echter in een file terecht. Hij sprong uit de wagen op de linkerrijstrook en klom over de middenberm. Maar toen hij de rijvakken voor de tegenliggers wilde kruisen werd hij door een Britse wagen aangereden. De Marokkaan verkeert in levensgevaar.

Het ongeval veroorzaakte ook grote files. In de richting van de kust liep de wachttijd op tot een uur. En ook richting het binnenland stond een lange file. Inmiddels is de rijbaan wel weer volledig vrij.

Tags e40