Huis van gezin met twee kinderen op enkele uren volledig verwoest: "Het is echt verschrikkelijk"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Een huis in de Molenstraat in Drieslinter werd in de nacht van donderdag op vrijdag volledig verwoest. Het vuur was bijzonder hevig.

In de Molenstraat in Drieslinter woedde donderdagnacht omstreeks 2 uur een zware brand in een gezinswoning. Het vuur was ontstaan aan de achterkant van de woning en breidde zich heel snel uit naar de rest van het huis, vernam Het Nieuwsblad.

Zowel de benedenverdieping, de bovenverdieping als het dak zijn er erg aan toe. De oorzaak is nog niet bekend. De brandweer had uren nodig om de brand onder controle te krijgen. 

Er was ook vrees dat de vlammen zouden overslaan naar de andere huizen. Daarom werd beslist om de volledige buurt te evacueren. 

GEZIN MET TWEE KINDEREN
Volgens de buren woonde er in het huis een gezin met twee kinderen. Ze werden gewekt door één van hun twee honden en konden zo tijdig ontkomen. Het gezin kan voorlopig terecht bij familie, maar de gemeente Linter heeft alsnog een opvangwoning aangeboden.

“Het is echt verschrikkelijk voor onze buren, heel hun huis in enkele uren verwoest. We hebben zo veel mogelijk proberen helpen, wat fleecetruien gegeven om aan te doen, want onze buren stonden in slaapkledij”, vertelt café-uitbaatster Erna Liesenborghs. “De mensen van de brandweer en de politie hebben we ons café aangeboden om even op krachten te komen. Ik geloof dat iedereen zeker tot in de vroege ochtend bezig is geweest. Ik ben zelf nog wat van mijn melk.”