Bakken en braden in Portugal en Spanje: Overdag snikheet en ‘s nachts koelt het nauwelijks af met nog steeds 37 graden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Op dit moment is het bloedwarm in Spanje en Portugal. In Portugal krijgt de brandweer bosbranden niet meer onder controle.

In Portugal worden er temperaturen gemeten tot 45 graden. In de Algeva regio in Centraal-Portugal werd gisteren 45,5 graden gemeten, meldt Het Laatste Nieuws. 

Maar liefst 16 weerstations in Portugal registreerden recordtemperaturen met een uitschieter tot 45,9 graden in Alcacer do Sal nabij Setubal. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Portugal is 47,4 graden. Dat was in 2003.

Door de hitte zijn er ook tientallen bosbranden ontstaan. De brandweer krijgt die maar niet onder controle. Zo’n 700 brandweerlieden strijden tegen de bosbranden.

SPANJE
En ook in Spanje is het zeer heet. In 41 van de 50 Spaanse provincies geldt code oranje/rood voor temperaturen die schommelen tussen 38 en 45 graden. Het koelt er ‘s nachts nauwelijks af. In Badajoz in de regio Extremadura was het rond middernacht nog 37 graden en in Cordoba nog ietsje meer: 37,1 graden (twintig minuten na middernacht). Ook de komende week blijft het er warm.