Vermoedelijk 20 doden bij vliegtuigcrash in Zwitserse Alpen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
In de Zwitserse Alpen zijn vermoedelijk 20 mensen om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash. Volgens de autoriteiten stortte het toestel neer onherbergzaam berggebied en werd compleet vernietigd.

In het historische toestel is plaats voor zeventien passagiers, een steward(ess) en twee piloten. Uit de boekingspapieren van het vliegtuig bleek dat het helemaal volzet was op de moment van de crash. Het vliegtuig werd gebruikt voor toeristische rondvluchten.

Het toestel stortte neer bij de berg Piz Segnas, niet ver van de grens met Liechtenstein. Het Laatste Nieuws schrijft dat het wrak op een hoogte van 2540 meter ligt. Bij de reddingsoperatie werden er vijf helikopters ingezet. Boven het gebied is ook een vliegverbod van kracht, zodat reddingswerkers geen hinder ondervinden. Niemand van de inzittenden overleefde de crash. Het gecrashte vliegtuig is een Junkers Ju-52, meldt de eigenaar. Het vloog voor het eerst in 1932.

Zaterdagochtend was er in zuiden van Luzern, bij de Rängg bergpas, ook al een ongeluk met een klein privé-vliegtuig. Een gezin met twee kleine kinderen overleefde de crash niet. Bij de crash vatte het vliegtuig ook vuur. Dat moest eerst geblust worden vooraleer reddingswerkers ter plaatse konden gaan bij de tweede crash.