Drie maanden nadat 2-jarige Jade door een trucker werd doodgereden ligt haar vader nog steeds in het ziekenhuis: “Hij is zijn been kwijt en wordt depressief”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Drie maanden geleden kwam de 2-jarige Jade om het leven door een ongeluk met een vrachtwagen in Kortenberg. Ook haar vader Hicham werd geraakt en moest zijn been laten amputeren.

Vader Hicham ligt intussen nog steeds in het ziekenhuis. Het gezin is op zoek naar een andere woning, één die aangepast is aan de 38-jarige vader. Het gezin heeft het moeilijk. Drie maanden geleden liep vader Hicham met zijn dochtertje Jade op het voetpad, toen een trucker de controle over het stuur verloor.

REVALIDATIE
“Hicham herinnert zich niets meer van het ongeval”, zegt mama Meriem (30) aan Het Nieuwsblad. “Jade was op slag dood. Haar papa is zijn rechterbeen verloren en nu, drie maanden later, ligt hij nog steeds in het ziekenhuis van Pellenberg dag per dag te revalideren. Gelukkig gaat dat goed. Eerst voelde hij ook niets in zijn linkerbeen. Dat gaat al veel beter. Het is nu wachten tot de wonden van de amputatie genezen. Daarna kan een prothese volgen en hopelijk leert hij opnieuw wandelen.”

FRUSTREREND
“Mijn man vindt het enorm frustrerend dat hij nog niet naar huis kan komen. Hij zou graag in de weekends hier zijn, want nu zit hij daar alleen en kan hij niets anders doen dan nadenken. Dat is emotioneel niet goed voor hem, want daar word je depressief van. Het zou fijn zijn mochten we in de weekends samen zijn met ons ander dochtertje van anderhalf. Daar zouden we gelukkiger van worden.”

STEUNCOMITE
Aangezien hun woning niet voldoende is aangepast voor het gebruik van de rolstoel, kan Hicham nog niet naar huis. Het gezin heeft niet de centen om te verhuizen, wat ze graag zouden doen. Hun buren hebben alvast een steuncomité opgericht.

ONDERZOEK
Het onderzoek naar het ongeval loopt nog steeds. De 53-jarige truckchauffeur zou last gehad hebben van epilepsie-aanvallen. “Hij heeft dit wellicht niet expres gedaan. Maar ik vind dat je niet met zo’n gevaarte mag rijden als je medisch niet oké bent. Hier zijn mensenlevens vernietigd. Mijn dochter ben ik kwijt. Mijn man ligt nog steeds in het ziekenhuis. En mijn jongste dochter is gefrustreerd dat haar papa nog altijd niet thuis is”, besluit mama Meriem.

Tags kortenberg