Venezolaanse president Maduro aangevallen met drones vol explosieven: Bekijk hier de beelden

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
De Venezolaanse president Nicolas Maduro was het slachtoffer van een aanslag. Hij werd aangevallen met drones.

President Maduro bleef ongedeerd. Dat zegt de Venezolaanse minister van Informatie. De brandweer spreekt dat volgens het persagentschap AP tegen. Volgens hen was er geen aanval met drones, maar is er wel een gasfles ontploft in de buurt waar de president een toespraak aan het houden was.

DRONES
De minister van informatie beweert dat er verschillende drones waren met explosieven die tot ontploffing zijn gebracht. Maduro en zijn vrouw zijn ongedeerd gebleven. Zeven soldaten van de nationale garde zijn wel gewond geraakt.

Er zijn ook beelden opgedoken van het moment waarop de aanslag er kwam. President Maduro is voor duizenden mensen een toespraak aan het geven. De speech wordt onderbroken door een explosie. Daarna ontstaat paniek onder de soldaten en de toeschouwers, die beginnen te vluchten.

SANTOS EN TRUMP
Volgens Maduro zit de Colombiaanse president Juan Manuel Santos achter de aanslag en werd die gefinancieerd door de Verenigde Staten. De Colombiaanse regering liet al weten niets te maken te hebben met deze aanslag.

Maduro zei ook nog dat de daders gevat zijn en ze uit Florida zouden komen. "Ik hoop dat president Donald Trump bereid is om terroristische groeperingen te bestrijden."

De aanslag werd opgeëist door de onbekende rebellengroep 'Soldaten in t-shirts'. Ze deden dat via Twitter.