Zware valpartij in Clasica San Sebastian: Renner blijft minuten roerloos tegen de grond liggen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
De Clasica San Sebastian werd ontsierd door een zware valpartij. Die kwam er net voor de renners de plaatselijke rondes gingen beginnen.

In de zenuwachtige aanloop naar de Murgil Tontora (een soort Muur van Hoei op acht kilometer van de streep deed de Amerikaan Bejamin King (Dimension Data) een domme beweging. Daardoor ging een pak van de topfavorieten tegen de grond, schrijft Het Nieuwsblad.

LANDA
Movistar-kopman Mikel Landa lag op zijn zij en moest worden afgevoerd. Bij Movistar kwam er gelukkig snel goed nieuws. “Rustig, ik ben oké”, had de kopman gezegd aldus de Spaanse ploeg. “Hij is met een kraag rond de nek naar het ziekenhuis afgevoerd. Hopelijk is alles in orde!”

BERNAL
Bij Team Sky maakte men zich zorgen om Egan Bernal. Hij bleef minuten roerloos tegen het asfalt liggen. Volgens de laatste gegevens zou hij een schedeltrauma, gebroken tanden een gescheurde lip en mogelijk een kaakbeenbreuk opgelopen hebben.

EXCUSES
De Amerikaan Benjamin King, die de valpartij veroorzaakte, bood na de wedstrijd zijn excuses aan op Twitter. “Ik wil mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden aan de renners die vandaag gecrasht zijn door mijn toedoen. Ik keek achterom op zoek naar mijn ploegmakkers toen de renner naast me mijn voorwiel aantikte. Het is verschrikkelijk als je zoiets zelf overkomt, maar nog veel erger als je ook anderen daarmee schade berokkent. Ik hoop dat iedereen ok is.”