Vrouw (79) wordt meegesleurd door kusttram nadat ze met haar jasje kwam vast te zitten

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 79-jarige vrouw uit Nieuwpoort-Bad is donderdag vast komen met haar jasje in de kusttram. Ze raakte daarbij zwaargewond.

Angèle stapte rond 22 uit de tram aan halte Nieuwpoort-Stad op de Kaai. Wat daarna gebeurde, wordt nog volop onderzocht. Het ongeval gebeurde op het moment dat de tram verder reed richting Oostende. Dan kwam ook Angèle ten val.

MEEGESLEURD
Ze zat klem tussen het perron en de tram en zou even meegesleurd zijn. “Dat is toch wat ik hoorde van omstaanders”, zegt haar zoon Kurt, bekend als charmezanger Kurt Kraemer aan Het Laatste Nieuws. “Pas na enkele meter is ze ervan losgeraakt, maar toen was de schade al bijzonder groot."

OPERATIE
Ze werd lange tijd ter plaatse verzorgd tot haar toestand stabiel was. Daarna werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. “Mama is daar meteen vier uren lang geopereerd”, vertelt Kurt. “Dat was nodig, want de schade was erg zwaar. Haar twee voeten zijn helemaal verbrijzeld. Het zag er erg lelijk uit, want van haar huid bleef er niet veel over. Even vreesden ze zelfs dat haar voeten geamputeerd moesten worden, maar gelukkig bleek dat niet nodig.” 

HERSTEL
“Maar ook haar heup en schouder zijn gebroken. Ze ligt nu nog even hier in het ziekenhuis. Maandag wordt ze naar het UZ in Gent gebracht, waar ze opnieuw zal worden geopereerd. Haar wacht in ieder geval nog een zeer lang herstel. Gelukkig is mama nog een zeer vitale vrouw voor haar leeftijd. Ze woont alleen en is nog zeer zelfstandig. Ik weet niet van waar ze kwam donderdagavond, maar om 22 uur nog op stap zijn en de tram nemen, is echt niet ongewoon voor haar.”

CHAUFFEUR
De chauffeur van de tram had al die tijd niets in de gaten. Controleurs van de vervoersmaatschappij kwamen ter plaatse. “De tramchauffeur had niets in de gaten”, zegt Inge Debruyne van De Lijn.

”Zij werd door reizigers attent gemaakt op het ongeval, stopte dan en belde de hulpdiensten. Volgens de vaststellingen van onze controleurs gaat het om een spijtig ongeval, want onze chauffeur kon dit niet zien. We wensen het slachtoffer een spoedig herstel toe."