Grootmoeder van Marthe van K3 heeft opvallende beslissing genomen: “Wel mooi meegenomen dat Marthe haar kleinkind is”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Kontich staat er de komende gemeenteraadsverkiezingen iemand speciaal op de lijst van N-VA. Het gaat om de grootmoeder van Marthe van K3.

De 76-jarige Yvonne De Ridder zal de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van de N-VA staan. Yvonne en haar man Robert Beyens zijn in Kontich actief in verschillende verenigingen en bijgevolg graag gezien door veel mensen in het dorp. “Ik heb mijn partijkaart al vijf jaar”, reageert Yvonne bij het Laatste Nieuws. “Ik vond dat het tijd werd om mij kandidaat te stellen.”

Yvonne heeft nog steeds een hechte band met haar kleindochter Marthe. “Wij hebben een hechte familieband, Marthe komt hier nog vaak over de vloer. Toen ze net tot nieuw K3′tje was verkozen, stond de hele familie - en het dorp bij uitbreiding - op stelten. We konden toen niet buitenkomen zonder aangeklampt te worden: ‘Gij zijt toch de bomma van Martje hé? Mogen we met jou op de foto’ klonk het vaak”, vertelt Yvonne trots.

"LEUK DAT MARTHE HAAR KLEINDOCHTER IS"
“En met verjaardagen komt heel de bende bijeen, dan houden wij rekening met de agenda van Marthe, zodat ze er zeker bij kan zijn. Ja, onze familieband is bijzonder hecht.”

N-VA-voorzitter Bert Cauwenberg, die ook een achterbuur is van Yvonne, is zeer blij met zijn nieuwe aanwinst. "Wij zijn blij dat een rasechte Kontichnaar als Yvonne ons team komt versterken. Zij en haar echtgenoot waren al een tijd trouw op post bij onze activiteiten en we verwelkomen haar politiek engagement dan ook met open armen. De bekendheid van kleindochter Marthe is mooi meegenomen, al gaat het bij N-VA uiteindelijk nog altijd om inhoud. En die inhoud zit bij Yvonne alvast méér dan goed.”