Nog steeds geen transfer voor Thibaut Courtois naar Real Madrid: "Moet snel gebeuren want Thibaut wil bij zijn kinderen zijn"

bron: The Sun/Voetbal24
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Real Madrid heeft onlangs een bod uitgebracht op Thibaut Courtois, maar Chelsea heeft dat bod niet aanvaard. Ze doen dat niet zolang ze geen vervanger hebben.

En haast heeft de club uit Londen niet, Courtois daarentegen wel want over vijf dagen sluit de transfermarkt in Engeland. "Voor hem is het een grote beslissing, want hij wil dicht bij zijn familie zijn en er is een aanbod binnen bij Chelsea", aldus Christophe Henrotay, de zaakwaarnemer van Courtois.

Hij zegt in 'The Sun' ook dat financiële redenen niet aan de basis liggen. "We hebben gelezen dat financiële redenen aan de oorzaak zouden zijn. Het klopt dat hij bij het aanbod financieel vooruitgang boekt, maar hij heeft nog een beter aanbod elders afgewezen, net omdat er meer speelt dan enkel het geld."

"De club (Henrotay doelt op Real Madrid, red.) heeft een degelijk bod gedaan voor een speler die nog slechts 12 maanden contract heeft. Ze weten ook dat ze hem binnen het jaar gratis kunnen krijgen. Chelsea kan een eerlijk bedrag voor hem krijgen en een vervanger zoeken. Volgende zomer moeten ze ook een vervanger voor Courtois zoeken, maar dan krijgen ze geen geld meer", stelt Henrotay.

"Het is begrijpelijk dat mensen misschien boos zijn omdat hij wil vertrekken. Dat aanvaarden we ook. Het is echter een menselijke beslissing gebaseerd op iemand die dicht bij zijn kinderen wil wonen."