Geitjes overleden nadat bezoekers hen onder meer chips en bedorven sla geven

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Twee geitjes van stadsboerderij La Ferme Nos Pilifs in het Brusselse zijn overleden. De medewerkers zijn boos.

In amper een week tijd moesten de medewerkers afscheid nemen van twee geitjes. De dieren stierven nadat ze gevoederd werden door de bezoekers, nochtans is dat ten strengste verboden.

"Sommige mensen slaan de regels in de wind en denken alleen aan hun eigen plezier", zegt een aangeslagen Benoït Seysens, directeur van La Ferme Nos Pilifs in Het Laatste Nieuws. "Ze geven de dieren chips, chocolade, wit brood of bedorven sla. Onze geitjes Thelma en Coline werden slachtoffers van deze respectloze daden. Van het voedsel kregen ze een verzuring, gevolgd door een infectie."

VERDRIET
“Thelma stierf afgelopen week door de infectie, het andere geitje Coline werd eerst zwaar ziek. Ondanks de inspanningen van onze dierenarts haalde Coline het niet. Ze overleed tot ieders verdriet donderdag. De geitjes verbleven al jaren op onze boerderij. Nu blijft er nog maar eentje over."

Dat zal nog een tijdje alleen staan. “Er komt niet meteen een nieuw geitje want de shock is nog te groot. Zeker voor ons personeel is het een zware slag. Maar we kunnen ons laatste geitje toch niet zomaar alleen laten."