Weervrouw Jill Peeters niet optimistisch: “Hoeveelheid regen die gaat vallen is veel te weinig en vanaf dan wordt het opnieuw droger tot en met september”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Volgende week gaat het regenen. Maar weervrouw Jill Peeters laat al weten dat er aan de droogte geen einde zal komen.

"Volgende week tussen woensdag en vrijdag verwachten we enkele buien, maar lang niet voldoende om de droogte te compenseren", zegt Jill aan VTM-Nieuws. "Als je dan kijkt naar de langere termijn, zie je dat het in de tweede helft van augustus doorgaans droog weer blijven."

"De verwachtingen van het Europees centrum in Reading, geven maar een kleine kans op een normale maand september. Het zal dan eerder droog zijn, dan nat. Het klimaat is verstoord, daardoor gaan we in de toekomst veel makkelijker deze extreme droogte en hitte kunnen krijgen."

De onzondrempel is ook overschreven. “Ozon is een giftig gas dat ontstaan als we luchtvervuiling hebben in combinatie met die warmte en de zon. Vandaag en volgende week wordt het wat beter, maar zolang die vervuiling blijft hangen en dit weer krijgen, gaan we nog regelmatig flirten met de alarmzone.