Moeder van terrorist Osama Bin Laden: “Hij was een zeer goed kind, maar toen kwamen die mensen in zijn leven”

bron: VRTNWS/The Guardian
door: PMN
De familie van terrorist Osama Bin Laden heeft aan de Britse krant ‘The Guardian’ een zeldzaam interview gegeven. Moeder Alia Ghanem zegt dat het niet de schuld is van haar zoon.

De familie Bin Laden is en blijft een van de meest invloedrijke families in Saudi-Arabië. Ze droegen bij tot de opbouw van oliestaat en wonen in een statig huis in het centrum van Jeddah, de tweede stad van het land.

“Hij was een zeer goed kind, presteerde goed op school en hield van studeren. Maar mensen aan de universiteit veranderden hem. Op zijn twintigste werd mijn zoon gebrainwasht. Je kan het een sekte noemen”, vertelt moeder Alia Ghanem."In het begin waren we zeer trots op hem. Zelfs de Saudische overheid behandelde hem als een nobel en gerespecteerd man. Totdat "Osama de Moedjahedien (de strijder)" tevoorschijn kwam. Ik wilde niet dat het hij dat deed. Waarom gooide hij alles zomaar weg?”

SCHAAMTE
"Hij heeft me veel geleerd, maar ik denk niet dat ik heel trots op hem ben als man”, pikt Osama’s broer Hassan in. “Hij werd wereldberoemd op het globale toneel, maar het was allemaal voor niets. We schamen ons allemaal voor hem en we wisten dat het vreselijke gevolgen voor ons zou hebben."

Broer Ahmed over de terughoudende antwoorden van zijn moeder. "Ze steekt de schuld op mensen rondom hem. Ze kent alleen maar zijn goede kant. Ze heeft zijn jihadistische kant nooit leren kennen.”