Lefevere mag kruis maken over komst van groot talent waar hij zo hard op hoopte

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Patrick Lefevere (Quick Step Floors) slaagde er niet in om een groot talent naar zijn ploeg te halen. Voor Lefevre is het een flinke tegenvaller.

Valgren Andersen was grof wild op de transfermarkt. De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race maakt een verrassende keuze en rijdt volgend jaar Dimension Data. Zo laat hij naast de aanbieding van Quick Step Floors ook een aanbod van Team Sky aan zich voorbijgaan.

Lefevere had Andersen maar al te graag in zijn ploeg gehad. “Ik hoop de volgende weken nog enkele sponsorbesprekingen af te ronden. In dat geval interesseert Valgren me wel”, stelde ploegmanager Patrick Lefevere nog deze week. “Het is een jongen die je overal kan inzetten.”

Maar Andersen koos voor Dimension Data. Hij wordt er ploegmakker van onder meer Serge Pauwels en Mark Cavendish. “Ik ben héél blij om voor Dimension Data te gaan rijden. Het is voor mij een grote kans om in een ploeg terecht te komen die erop gebrand is om een ploeg voor de klassiekers uit te bouwen”, reageert Andersen op zijn transfer.