Maithili (13), die woensdag overleed aan een agressieve vorm van hersenstamtumor, wordt dinsdag begraven

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Maithili Vanhille (13) heeft twee jaar gevochten tegen een agressieve vorm van hersenstamtumor, maar woensdag verloor ze die strijd. Haar lichaam was te moe om nog te vechten.

De ouders van Maithili besloten om aan tumordonatie te doen. De tumor werd gedoneerd aan de wetenschap. “We hebben Maithili niet op voorhand verteld dat we dachten aan tumordonatie", vertellen papa en mama Sam Vanhille en Stefanie Rotsaert in Het Laatste Nieuws. 

"Misschien had haar dat het gevoel gegeven dat we al bezig waren met haar dood, terwijl ze nog aan het vechten was. Enkele dagen geleden, toen duidelijk werd dat het de verkeerde kant opging, hebben we haar verteld dat ze nog een laatste reis zou maken richting Nederland. Het is het laatste wat we kunnen doen. Maithili kon niet meer geholpen worden, maar dat kunnen andere mensen in de toekomst misschien wel, dankzij onderzoek. Dan zullen we daar heel blij mee zijn."

Mathili zal dinsdag begraven worden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats om 10 uur in de Maria Assumptakerk in Assebroek.