Prins Laurent is op zoek naar veel verloren geld: Hij hoopt 50 miljoen euro te vinden in Luxemburg

bron: Kranten
door: PMN
De oude vzw van prins Laurent daagt de Libische staat voor een Luxemburgse rechter. Het doet dat op basis van een arrest van de Brusselse rechtbank.

In 2008 startte de vzw een peperduur herbossingsproject in Libië. Het contract werd éénzijdig opgezegd in Libië. In 2014 velde een Brusselse rechtbank een arrest waardoor de Libiërs zo’n 50 miljoen euro moeten ophoesten. Maar het land, dat in chaos is terechtgekomen na de dood van leider Moe’ammar Khadaffi, weigert dat. 

Een onderzoeksrechter ging daarna achter het bevroren geld van Khadaffi in ons land aan. Het gaat om een bedrag van 15 miljard euro, schrijven de kranten.

Toch blijkt niet ál het geld bevroren. De rente die het enorme kapitaal genereert, vloeit tot op heden naar een rekening bij de Britse bank HSBC in Luxemburg, op naam van een Libisch fonds. Alleen weet niemand wie toegang heeft tot dat geld en waar de 300 miljoen euro per jaar aan intresten naar toe gaan. Net om die reden wijkt de oude vzw van prins Laurent uit naar Luxemburg.