Apple lekt, zonder het zelf te weten, informatie over iPhone X Plus: Die bevat mogelijkheid waar het bedrijf al jaren aan werkt

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In september verschijnen de nieuwe Iphones op de markt. Apple lekte, per ongeluk, zelf wat extra info over de Iphone X Plus.

Guilherme Rambo, een Braziliaanse Mac en iOS ontwikkelaar die een sleutelrol speelt bij Apple-lekken, ontdekte dat Iphone X Plus een dubbele simkaart zal bevatten. Het is de eerste keer dat een iPhone die functie zal hebben, staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

Rambo ontdekte dit nadat Apple informatie codeerde in het besturingssysteem iOS 12. Verborgen in een update van iOS vond hij de termen ‘second sim status’ en ‘second SIM tray status’ in de diagnotische weergave van de software.

DUURDER
Apple werkt al jaren aan een Iphone met een dubbel slot. Dat zou er in september dus ook komen. Op dit moment is het nog onduidelijk of alleen de iPhone X Plus de functie krijgt, of dat deze ook wordt opgenomen in de tweede generatie van de iPhone X en de zogenaamde iPhone 9.

Rambo vermoedt dat dit enkel het geval zal zijn bij de iPhone X Plus, aangezien een tweede sim meer ruimte inneemt. Door die dubbele simkaart zal de iPhone X Plus een stuk duurder zijn.