Ryanair-vlucht van Brussel naar Sicilië wordt nachtmerrie voor reizigers: 24 uur onderweg

bron: Het Nieuwsblad/RTL Info
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Dinsdagmiddag vertrok een toestel van Ryanair van Brussel naar Sicilië. Een routinevlucht maar dat bleek het allerminst. In totaal waren de reizigers 24 uur onderweg.

De vlucht had om 17.20 uur moeten vertrekken op de luchthaven van Zaventem en zou, via een overstap in Rome, eindigen in Catania (Sicilië). “Onze dochter, die voor het eerst zonder haar ouders op reis was, zal zich dit avontuur nog lang heugen”, citeert Het Nieuwsblad, Christelle, de moeder van een van de passagiers, bij RTL Info. “Toen iedereen goed en wel geïnstalleerd was, kreeg het vliegtuig te kampen met een technisch probleem. Ze moesten uren wachten zonder eten of drinken. Pas om 21.00 uur kregen ze een bon ter waarde van 5 euro”, aldus Christelle.

ROME
Na uren wachten konden de reizigers met een ander vliegtuig naar overstapplaats Rome vertrekken. Maar door de enorme vertraging werd de vlucht naar Catania gemist. De passagiers zouden dan een hotelovernachting aangeboden krijgen om de volgende dag naar hun eindbestemming te vliegen.

"GEEN HOTEL EN GEEN VLUCHT"
En ook dat liep helemaal fout. “Toen ze in Rome aankwamen, was er niemand”, zegt Christelle. “Geen hotel en geen vlucht. In plaats van hen van onderdak te voorzien, werden ze achtergelaten in de vertrekhal van de luchthaven.” Het was wachten tot 3 uur ‘s nachts. De reizigers konden hun reis naar Sicilië hervatten, maar wel per bus. 

HELSE BUSTOCHT
De afstand tussen Rome en Catania bedraagt zo’n 800 kilometer. “De groep had eigenlijk om 23.00 dinsdagavond aan moeten komen, maar was woensdag om 13.30 uur nog altijd op weg”, merkt Angela op. “Ze waren aangekomen in Messina, waar ze net van de boot waren gestapt. Ik ben er zeker van dat ze niet voor 17.00 uur op de luchthaven van Catania zullen zijn en van daar is het nog een uur en vijftien minuten met de taxi naar het dorp.”

“We betaalden 400 euro voor uren vol stress, zenuwen en zorgen. Als we onze dochter met de bus hadden willen laten gaan, dan hadden we niet zoveel hoeven betalen”, zegt Christelle nog.