Terroristen wilden aanslag plegen op voetbalstadion van Barcelona

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: YouTube
De aanslag van vorige zomer in Barcelona had nog veel erger kunnen zijn. De terroristen slaagden er immers niet in om hun volledige plan uit te voeren.

Op de mobiele telefoon van één van de verdachten werden foto’s aangetroffen van het voetbalstadion van Barcelona en de omgeving rond het stadion. Ook werd ontdekt dat de man in de weken daarvoor tientallen zoekopdrachten op internet uitvoerde om meer te weten te komen over de toegangen en veiligheidsvoorzieningen in het stadion.

Het vermoedelijke brein achter de aanslagen, was imam Abdelbaki Es Sattydie uit het stadje Ripolli. De aanslag zou op 20 augustus hebben moeten plaatsvinden. Speurders vonden voorbereidingen die Es Sattydie aan het maken was om die dag de aanslagen op te eisen.

EXPLOSIE
Daarnaast zouden ze ook de beroemde Sagrada Familia en een aantal nachtclubs in het vizier hebben genomen. De plannen gingen uiteindelijk niet door want tijdens de voorbereidingen was er een explosie. Daardoor moesten de plannen nog snel gewijzigd worden, staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

Bij die explosie kwam ook de imam om het leven. Daarop besloten de terroristen met een bestelwagen in te rijden op de mensenmassa op de Ramblas. Die aanslag vond plaats op 17 augustus en kostte aan 16 mensen het leven.

Tags barcelona