13-jarige Maithili Vanhille heeft vanavond de strijd tegen een zeldzame tumor verloren: "Je blijft voor altijd in ons hartje"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Na een lange strijd van twee jaar tegen een zeldzame hersenstamtumor is de 13-jarige Maithili Vanhille vanavond overleden. Dat meldt haar vader Sam.

De agressieve stamhersentumor werd in augutus 2016 vastgesteld. Ze had toen nog maar 3 tot 9 maanden te leven.

Haar ouders probeerden er alles aan te doen om hun dochter in leven te houden. Regelmatig vlogen ze naar Mexico voor een behandeling. Die leek korte tijd verbetering te brengen en verlengde haar leven met twee jaar. Al die tijd bleef het meisje samen met haar ouders hopen op een mirakel. 

Maar onlangs beslite Maithili dat ze niet meer kon vechten. Haar lichaam was uitgeput. Daardoor had de tumor vrij spel. Deze avond om 19 uur is Maithili vredig ingeslapen. 

"Om 18.58u heeft Maithili beslist om ons te verlaten... Na juist geen 2 jaar vechten tegen die verschrikkelijke ziekte heeft ze de strijd verloren", reageert de familie. "Ze is heel rustig, vredig en zonder pijn heen gegaan omringd door haar grote broer Moroni en wijzelf. Haar hondje Marie is geen moment van haar zijde geweken en gaf haar gerustellende likjes..."

"ZE IS NU VRIJ VAN ALLE PIJN"
"Ze is nu vrij, los van alle pijn en behandelingen... vrij om te vliegen en te genieten zonder beperkingen, met alle diertjes die ze tegenkomt op haar verdere weg. Haar tumorweefsel staan we af voor onderzoek en hopelijk draagt Maithili op deze manier haar steentje bij tot het vinden van de juiste behandeling voor dit soort tumoren. Dit zodat kindjes die volgen wel een kans kunnen krijgen op genezing."

"Liefste Maithili, je was onze liefste prinses, ons motje en de coolste kleine zus voor Moroni. Je blijft voor altijd in ons hartje. Dank aan iedereen die haar gesteund heeft en die haar dierbaar was."