Topzwemmer Pieter Timmers heeft vandaag goed nieuws gekregen: “Maar ik voel mij nog altijd ziek en ik heb ook nog pijn”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Pieter Timmers heeft vandaag het ziekenhuis in Antwerpen mogen verlaten. Hij werd daar maandagavond opgenomen met een hersenvliesontsteking.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het eigenlijk gaat om virale hersenvliesontsteking en niet om de bacteriële variant. “Ik voel me sinds vandaag beter”, citeert Het Laatste Nieuw, Timmers in een persbericht. “Ik voel me nog steeds ziek en heb nog pijn, maar thuis kan ik in alle rust verder uitzieken, zonder te veel drukte om me heen. Meer dan dit kan ik nog niet kwijt. Ik weet niet hoe ik me morgen zal voelen, en dat is oké zo.” 

“Ik ben er het hart van in dat dit me net voor vertrek naar het EK overkomen is, en ben enorm teleurgesteld dat ik de 100 meter vrije slag niet kan zwemmen zaterdag. Hier heb ik een jaar hard voor getraind en hier heb ik veel voor moeten doen en laten. Mijn voorbereiding was erg goed en ik liet scherpe tijden optekenen op training. Ik ging dus voor goud. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun de voorbije dagen, ook het team van het UZA en het professionele team rond mij.”